Радісна звістка! Пізно вночі – прямо з Вашингтону: у Байдена злили все. Зеленський в шоці – що відомо?

Сьогодні Резніков розповів про «щеплення» від російської агресії.

Як відомо, Міністр оборони України Олексій Резніков прибув до США для зустрічі з американським колегою Ллойдом Остіном. Зокрема сторони порушили питання протидії російській агресії.

Це був перший візит Резнікова до США на посаді міністра оборони.

«Ми цінуємо допомогу народу США у протидії російській агресії. Наша головна мета — подальше зміцнення партнерства між Україною та США», — сказав Рєзніков у своєму Twitter.

За його словами, Росія ігнорує заклики до діалогу від міжнародної спільноти, у зв’язку з чим США й Україна повинні приступити до рішучих дій, щоб зупинити подальшу агресію.

«У Кремля високі та товсті стіни, вони не чують слів заклопотаності та закликів до діалогу, але розуміють дії. З США ми повинні обговорити, якою має бути відповідь на російську агресію. Це має бути свого роду щеплення від небезпечного вірусу агресії», — додав міністр.

Мало того Резніков повідомив, що один з його пріоритетів на посаді – всебічно розвивати взаємодію з США.

“Наші оборонні відомства, наші розвідки знаходяться у постійному контакті по безпекових питаннях. У нас спільна оцінка тих ризиків і загроз, які концентруються навколо України, на східних кордонах Європи. Я хотів би обговорити параметри відповіді на них.

Ми цінуємо, що американські партнери, привернули таку увагу до чергових військових маневрів Росії. Це дає надію, що цивілізований світ об’єднається і зупинить агресора, який використовує як зброю все — від енергетики і кіберпростору до жінок та дітей, і ніколи не зупиниться, якщо йому не дати відсіч”.

Щобільше очільник Пентагону запевнив, що США продовжують підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України та заявив, що у Вашингтоні уважно слідкують за пересуванням російських військ біля кордонів нашої держави.

“Ми чітко висловили свою стурбованість дестабілізуючою діяльністю Росії та наше прагнення до більшої прозорості (щодо військових маневрів РФ — Ред.)”, — зазначив американський міністр.

За його словами, Київ та Вашингтон поглиблюватимуть співпрацю у Чорноморському регіоні, сфері кібербезпеки та проводитимуть обмін розвідувальними даними.

Остін також закликав Резнікова продовжувати реформи.

“Ми підтримуємо зусилля України щодо впровадження поглиблених комплексних реформ у її оборонному секторі. Ми знаємо, що це важка робота. Але її виконання є ключем до досягнення Україною своїх євроатлантичних прагнень”, — пояснив він.

Також Пентагон інформує про те, що:

“Сторони обговорили низку питань безпеки, включаючи дестабілізаційні дії Росії в регіоні, і домовилися тісно співпрацювати для просування спільних пріоритетів, визначених у Стратегічній оборонній програмі США та України”

До того ж тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що США узгодили з Україною оцінку загрози від Росії, і зараз розбіжностей у позиціях немає.

Квін наголосила, що США досі з занепокоєнням спостерігають значне зростання кількості російських військових поблизу кордону України.

“Зараз ми з Україною вже на одній сторінці. Після обміну позиціями розбіжності немає, і ми будемо й надалі обмінюватися інформацією з цього приводу”, – зауважила посланниця США.

Вона наголосила, що на додаток до значних військових маневрів нині чути багато провокативних заяв з боку РФ.

“Йдеться про заяви, які не сумісні з духом співпраці, заяви, які ставлять під сумнів цілісність України. Вони продовжують переводити вину, яка насправді лежить на них, за відсутність прогресу”, – сказала Квін.

За словами тимчасової повіреної, на додачу публікація конфіденційного дипломатичного листування додатково підриває довіру до Росії.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *