Прямо з лікарні! Кравчук в ТКГ: повернення до роботи, вже відомо! Заміни не буде: країна в очікуванні

Сергій Гармаш розповів, як йде робота в ТКГ за відсутності глави української делегації Леоніда Кравчука.

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук досі не повернувся до роботи після операції на серці. Чи йдеться про його заміну, розповів у програмі “Сьогодні Ранок” на телеканалі “Україна 24” член української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш.

“Поки це питання не підіймається. Ми сподіваємося, що Леонід Макарович все-таки відновиться і повернеться до роботи. На сьогодні його замінює Олексій Резніков (віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій — ред.). Якщо не може Резніков — у нас є ще один заступник глави делегації Олександр Мережко (нардеп, віцепрезидент ПАРЄ — ред.). Вони всі досить ефективні, тому на сьогодні питання кадрів не стоїть”, — сказав він.

Гармаш прокоментував чутки про те, що делегацію може очолити Сергій Льовочкін.

“Я такого не чув і, чесно кажучи, не можу навіть припустити, що такий варіант може бути реалізований. Призначає (главу делегації — ред.) Офіс президента, тобто фактично президент. Я думаю, якби реально були такі розмови та варіанти, я чув би про це”, — сказав він.

Нагадаємо, у червні стало відомо, що перший президент України Леонід Кравчук переніс планову операцію на серці.

Позаштатний радник глави Офісу президента України Олексій Арестович раніше розповів, що Кравчук проходить реабілітацію в Німеччині. Очолювати українську делегацію в ТКГ поки буде віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков.

“Це буде до листопада, навіть до грудня, я так розумію”, — сказав Арестович.

Нагадаємо, що нещодавно Сергій Гармаш заявив, окупанти знімають блокаду з місії ОБСЄ в Донецьку. З території готелю, де розташована штаб-квартира спостерігачів, прибирають наметове містечко “протестувальників”, а пікет перейде в онлайн нібито через коронавірус.

Чи вплине ситуація з блокадою на позицію ОБСЄ, про це він розповів у програмі “Сьогодні Ранок” на телеканалі “Україна 24”.

“Післязавтра буде засідання ТКГ, і буде зрозуміло, чи вплинули ці акції в Донецьку на лінію поведінки представників ОБСЄ в Тристоронній контактній групі та безпосередньо в моніторинговій місії. Зараз важко говорити, судячи зі звітів СММ ОБСЄ, вони не змінили позиції, вони залишилися об’єктивними. Я думаю, якщо зміняться позиції якихось конкретних членів місії, які піддалися страху, могли побоюватися за своє життя під тиском бойовиків, це відразу проявиться. Будемо за цим спостерігати”, — сказав він.

Гармаш відповів на запитання, хто міг організувати блокаду спостерігачів ОБСЄ.

“Я впевнений, що це Росія дала завдання керівникам окупаційних адміністрацій у Донецьку, а вони вже організували цю акцію. Те, що це вони організували, ніким не приховується. Більш того, вони діяли в порушення комендантської години, та знаходилися там цілодобово в порушення протиепідемічних заходів. Це їм дозволяли робити, і “поліція”, до якої зверталися, говорила, що їм можна. Відповідно, була санкція так званої влади. Так що говорити, що це був вираз народного гніву або спонтанна акція, як писали в перший день, неправомірно”, — сказав він.

Зазначимо, що 14 жовтня на позиціях біля населеного пункту Золоте взяли в полон громадянина Росії, підполковника 6-го мотострілецького полку російської армії Андрія Косяка. За інформацією журналіста Юрія Бутусова, бойовик проводив розвідку, намагаючись прикритися нашивками СЦКК.

Через це Росія звинуватила Україну в порушенні Мінських домовленостей, проте звинувачення заперечували в ОБСЄ. 16 жовтня за стінами готелю Park Inn, де розташований офіс наглядової місії, приблизно 200 проросійських демонстрантів вимагали звільнення бойовика.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *