Просто до дачі! Медведчука накрили. Зеленський розлючений – епосі ОПЗЖ наступить кінець…

Закарпатська облрада віддала 2,8 мільйона з потреб дитячої лікарні на дорогу до дачі Медведчука.

Про це виданню Zaknovunu.info повідомили з депутатського корпусу обласної ради, зсилаючись на рішення бюджетної комісії під головуванням лідера закарпатського осередку партії Віктора Медведчука ОПЗЖ Івана Чубирка.

Як інформують джерела видання, 2,8 мільйона гривень спочатку передбачалося на закупівлю обладнання для потреб Закарпатської обласної лікарні, що знаходиться у м. Мукачево.

Але з приходом у керівництво комісії Івана Чубирка, його заступника екс-регіонала та голови ОДА часів Януковича Олександра Ледиди, кошти вирішили використати для організації зручної логістики з центральної дороги Мукачево-Львів до дачі Медведчука “Ведмежа барлога”, що у Жденієві. Наразі офіційного коментаря ОПЗЖ щодо роз’яснення ситуації не має. А от українцям дуже і дуже було б цікаво його почути.

Зазначимо, вчора Народний депутат та один з лідерів ОПЗЖ Віктор Медведчук програв апеляцію. Чиновник, якого звинувачують за низкою статей, в тому числі і в держзраді, до вересня буде перебувати під цілодобовим домашнім арештом. Відповідне рішення прийняв Київський апеляційний суд.

Рішення Печерського районного суду про запобіжний захід для Медведчука набуде чинності 3 серпня. Депутат повинен буде знаходитися під цілодобовим домашнім арештом до вересня 2021 року.

Нагадаємо, 11 травня СБУ прийшла з обшуками в будинок і офіс Віктора Медведчука, однак самого його не застали. Медведчуку і його соратнику по партії Тарасу Козаку оголосили підозру за трьома епізодами державної зради і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. За даними СБУ, Тарас Козак переховується в Росії.

13 травня Печерський суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня. Згодом його продовжили до 7 вересня. Суд зобов’язав підозрюваного здати закордонні паспорти, носити електронний браслет і не спілкуватися з іншими фігурантами справи.

7 липня стало відомо, що Печерський районний суд Києва продовжив на пів року досудове розслідування у справі народних депутатів з ОПЗЖ Віктора Медведчука і Тараса Козака, яких підозрюють у держзраді. Розслідування триватиме до 11 листопада.

Підкреслимо, президент Володимир Зеленський заявив, що точно закінчить епоху Віктора Медведчука. Однак, на його думку, це частина програми не лише глави держави, а й суспільства.

Не пам’ятаю, чи була там на білбордах (перед виборами) епоха Медведчука. Я думаю, що це частина програми суспільства, а не, навіть, президента України. Я вважаю, що ця епоха закінчиться, – сказав Володимир Зеленський.

А Секретар РНБО Олексій Данілов вважає неприпустимим той факт, що у часи окупації Криму та війни на Донбасі бізнес нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука йшов вгору. Крім того, дивним є і те, що державна власність опинилася у руках кума Володимира Путіна.

Мовиться про частину нафтопродуктопроводу “Самара – Західний напрямок”, яку раніше рішенням РНБО повернули у власність України.

У цьому контексті Данілов обурився, що власність українського народу з незрозумілих причин почала працювати на певну структуру, афілійовану безпосередньо з Росією.

Він додав, що чинним політикам, які ймовірно причетні до незаконної приватизації Медведчуком частини нафтопродуктопроводу, не варто розраховувати на “закон кішки”.

Вони (політики) вважають, що найрозумніші й обведуть всіх навколо пальця. Світ дуже змінився відтоді, як почали застосовуватися сучасні засоби обміну інформацією, – зазначив Данілов.

Він додав, що у нас дуже багато “котів”, які п’ють “українське молоко” і вважають, що цього ніхто не побачить, а у сучасному світі це зробити вже неможливо. Секретар РНБО підсумував, що рано чи пізно все стане на свої місця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *