Правду злили! Прямо у Сєвєродонецьку: ЗСУ вдалось немислиме – розтр0щили окупантів! Армія РФ все?

Українська оборона Сєвєродонецька дорого обійшлася росіянам, попри нову тактику Москви, спрямовану на обмеження російських втрат.

Про це повідомив американський Інститут дослідження війни (ISW)

Українські сили, ймовірно, відходять, що може включати відхід з Лисичанська та Луганської області у найближчому майбутньому та який, ймовірно, спрямований на передчасне завершення російського наступу.

Київ може продовжувати цей підхід доти, доки російська атака не досягне кульмінації або українські сили не займуть більш захищені позиції вздовж більш прямої лінії, засіяної укріпленими містами та селищами.

Росіянам, що залишилися в Сєвєродонецьку, необхідно буде форсувати річку Сіверський Донець у Лисичанськ з Сєвєродонецька або навколишніх населених пунктів для подальшої участі в російському наступі. Цей рух може потребувати деякого часу, оскільки росіяни зруйнували три основні мости.

Російським силам, які ведуть безперервні наступальні операції в Сєвєродонецьку, також знадобиться деякий час для відновлення боєздатності перед тим, як брати участь у штурмі Лисичанська.

Уточнюється, що місцезнаходження та чисельність російських військ, що захопили Сєвєродонецьк, наразі залишаються неясними.

Нагадаємо, що американський Інститут дослідження війни нещодавно повідомляв, що росіяни віддадуть перевагу оточити українські війська у Лисичанську та заблокувати наземні лінії постачання на північний захід від міста, перш ніж поновити наступ на Слов’янськ.

Деталі: ЗСУ, ймовірно, збережуть свою оборону навколо Лисичанська та продовжать виснажувати російські війська.

Водночас ISW пише, що українські війська, швидше за все, навмисно відступлять із Лисичанська, якщо росіяни загрожуватимуть українським опорним пунктам у цьому районі.

Росіянам необхідно перерізати українські логістичні маршрути з Бахмута та Сіверська, щоб повністю ізолювати Лисичанськ. Вони, ймовірно, зіткнуться з труднощами при оточенні Лисичанська через провал на Сіверському Донці у травні.

Варто зазначити, що керівник Сєвєродонецької військової адміністрації Олександр Стрюк розповів, що місто повністю під окупацією Росії і окупанти уже призначили свого “коменданта”.

Про це керівник Сєвєродонецької військової адміністрації Олександр Стрюк повідомив в ефірі телемарафону

“Місто повністю під окупацією Російської Федерації. Вони намагаються наводити там свої порядки і наскільки мені відомо там призначили якогось “коменданта” і збирають якийсь “актив”.

Місто настільки знищене, що людям буде важко справлятися. Сподіваємося, що місто якомога швидше повернеться під контроль України”.

За його словами, наразі виїхати з міста зараз можна лише в бік окупованої території.

Глава ВЦА розповів, що люди, які переховувалися на “Азоті” почали виходити. Вони опинилися в окупації. Пропагандисти уже знімають із ними провокативні відео.

“Людям, які більше трьох місяців ховались в укриттях “Азота”, необхідна психологічна допомога, однак росіяни, скориставшись їх станом, одразу почали знімати пропагандистські сюжети”.

Він додав, що у місцевій лікарні є достатній запас медикаментів.

У Сєвєродонецьку українські військові відійшли на більш укріплені оборонні позиції, які дозволять у подальшому вести оборону.

Стрюк додав, що Сєвєродонецька “майже не залишилося”.

джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *