Поки ми спали! Зеленський наніс страшний удар, рівно на 3 роки – пізно благати пощади. Вжарив

Пізно вночі Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони про санкції проти кількох компаній. Серед них опинився скандальний інтернет-магазин Wildberries і найбагатша жінки Росії.

Обмеження проти компаній та людей ввели на 3 роки. Відповідний указ глава держави підписав 23 липня.

Проти яких компаній ввели санкції

Wildberries (представництво в Україні, Росії, Польщі, Вірменії, Білорусі, Киргизстані, Казахстані). Їхні сайти будуть заблоковані на території нашої держави.

“Центру офіційного представництва Донецької народної республіки у Франції”,
“Асоціації представництва Донецької народної республіки у Франції”.
“Асоціації Франція – Крим”.

Щодо магазину застосували наступні санкції:

• блокування активів — тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;

• повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України;

• запобігання виведенню капіталів за межі України;

• зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань;

• припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування;

• заборона передання технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності;

• інші санкції, що відповідають принципам їх застосування, встановленим цим Законом (заборона на встановлення ділових контактів; заборона Інтернет-провайдерам на надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурс

У санкційному списку фізичних осіб опинилися 6 людей, пов’язаних з цими компанія та організаціями.

Найбагатша жінка Росії під санкціями

Обмеження запровадили проти власниці Wildberries Тетяни Бакальчук і її чоловіка. Бакальчук – найбагатша жінка Росії. Її статки оцінюють у 13,1 мільярда доларів, пише Forbes.

Що відомо про Wildberries

Російський онлайн-ритейлер Wildberries відкрив свій інтернет-магазин на території України у вересні 2020 року. Українці обурилися тим, що асортименті були товари із зображеннями президента країни-агресора Володимира Путіна, а також одяг із символікою, яка в Україні заборонена. Крім того, на просторах магазину був одяг з диктатором СРСР Йосипом Сталіним, цитатами про могутність Росії тощо.

Ще тоді міністр культури Олександр Ткаченко пропонував ввести санкції проти онлайн-сервісів, які торгують контентом російського виробництва.

Згодом Wildberries зганьбився недолугим перекладом українського сайту, де російське слово “брак”, тобто недоліки товару переклали як “шлюб”.

В українській версії речення “на товаре не должно быть следов эксплуатации или носки” останнє слово переклали як “шкарпеток”. Картки товарів горе-перекладачі взагалі залишили російською: “рубашки” так і не стали “сорочками”.

Окрім того, редактори сайту не узгодили слова у реченнях, тому “умовою є наявність неушкодженою упаковки”. На фоні такої перекладацької майстерності російське слово “бирка” загалом вже й не дивує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *