Пізно вночі! Його перевезли – критично: Саакашвілі на межі – шокуючі кадри. Народ вийшов на вулиці

Міхеіл Саакашвілі погодився припинити голодування. Також він дав згоду на перевезення його у військовий госпіталь в Горі.

Відповідну інформацію озвучив адвокат третього президента Грузії Ніка Гварамія. Влада вже показала палату, в якій мають розмістити Саакашвілі.

“Рішення Саакашвілі таке: він погодився переїхати до лікарні та припинити голодування у лікарняному приміщенні. Ця лікарня нам невідома, вона побудована Саакашвілі та оснащена новітніми технологіями”, – сказав Гварамія.

Раніше Саакашвілі говорив, що припинить голодування, якщо влада погодиться перевести його до цивільної лікарні.

При цьому його адвокат заявляв, що у разі переведення політика до Горійського шпиталю “можливо, буде сплановано його викрадення так званим осетинським спецназом”.

Близько 23 години за Києвом розпочалося етапування Саакашвілі у військовий госпіталь у Горі. Грузинські телеканали показали, як два реанімобілі супроводжували автомобілі поліції.

Як зазначає “Руставі-2”, військовий госпіталь Горі готувався, щоб “прийняти екс-президента в належних умовах”.

Відділення, де, як очікується, перебуватиме Саакашвілі, закрите для забезпечення повної безпеки.

Зазначимо, 18 листопада Саакашвілі перевели у реанімацію після того, як він знепритомнів у тюремній лікарні. Про це повідомила журналістам лікар-реаніматолог, пише “Європейська правда” з посиланням на портал “Новости-Грузия”.

“Це була короткострокова втрата свідомості, був високий тиск та були нестабільні глікемічні показники. Він лежить у реанімації, і там чергує реаніматолог. Він повністю контактний”, – заявила лікарка.

Саакашвілі, який продовжує голодування вже 49-й день, раніше у четвер знепритомнів під час зустрічі з адвокатами та був винесений з кімнати для побачень на ношах. Про це розповів його адвокат Бека Басілая, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на опозиційний грузинський телеканал Mtavari.

“Міша виходив із зустрічі з адвокатами, йому треба було піднятися нагору, він упав, потім його за кілька хвилин винесли на ношах”, – розповів Басілая.

Окремо також треба підкреслити, що вночі змінилася риторика представників керівної партії. Якщо раніше говорили, що він не голодує, то вночі заговорили “ми робитимемо все, щоб зберегти його життя”, і навіть з’явився варіант переведення, який раніше відкидали на 100%”, — сказала вона.

Як відомо, сотні протестувальників зібралися в центрі грузинської столиці, щоб вимагати переведення ув’язненого експрезидента Міхеїла Саакашвілі до багатопрофільної цивільної клініки, у той час, як зростає занепокоєння щодо здоров’я опозиціонера, який голодує вже 50 днів.

На мітингу 19 листопада, організованому опозиційним «Єдиним національним рухом», демонстранти пройшли маршем від площі Республіки до будівлі парламенту в Тбілісі.

В ефірі 24 каналу член політради партії “Єдиний національний рух Грузії” Гіоргі Барамідзе розповів, що стан здоров’я ув’язненого Міхеіла Саакашвілі погіршився після декількох тижнів голодування. Експрезидент Грузії потребує термінового перевезення до багатопрофільного госпіталю.

Тим часом Міністерство закордонних справ України закликає перевести ув’язненого експрезидента Грузії та громадянина України Михеїла Саакашвілі до багатопрофільної лікарні, з огляду на погіршення стану здоров’я, а також намагається організувати візит до нього українських дипломатів.

“Українська сторона поновлює звернення до грузинської влади забезпечити Міхеїла Саакашвілі належною медичною опікою, зокрема перевести його в багатопрофільний медичний заклад для надання невідкладної допомоги. Дипломати посольства України в Грузії очікують на погодження їхнього запиту, аби сьогодні відвідати Міхеїла Саакашвілі, взаємодіють із адвокатами і правозахисниками, підтримують регулярний зв’язок із родичами”, – йшлося у коментарі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *