Після публікації! Мендель видала – “налякані депутати”. Зеленський не чекав – “зігнати було нескладно”

На самому початку президентства Володимира Зеленського підштовхували до тиску на новий парламент. Тоді народні депутати повинні були проголосувати за 70 законопроектів в найкоротші терміни, пише колишній прес-секретар глави держави Юлія Мендель в своїй книзі “Кожен із нас президент”.

“Два радника президента вимагали порушити регламент і змусити парламент проголосувати за них в першу ніч після засідання. Зігнати більшість наляканих депутатів фракції” Слуги народу “було нескладно”, – пише журналіст.

Два інших радника, навпаки, переконували президента діяти повільніше і без порушення правил, розповідає Мендель. В іншому випадку, ці закони могли визнати неконституційними.

“Зеленський прийшов на зустріч з парламентом і просто попросив депутатів зробити вибір підняттям рук. Більшість було за повільний процес, який пізніше тривав кілька місяців”, – йдеться в книзі.

Як стверджує Мендель, Зеленський прийняв таке рішення нардепів, проте попросив “не відкладати це у довгу шухляду”.

Також Юлія Мендель заявила, що не робила помилок в опублікованих текстах, оскільки не відповідала за їх складання, хоча раніше визнавалася у тролінгу неправильно названими країнами.

Про це вона заявила в інтерв’ю для Радіо НВ.

Мендель сказала, що не знала, які тексти пишуться пресслужбою президента і навіть не бачила їх. Колишній прессекретар Зеленського запевнила, що ніколи б не переплутала столицю Канади і не назвала б її Торонто замість Оттави.

“Я взагалі за це не відповідальна. Мені заборонили їхати в Канаду. Я не готувала нічого з цього”, – сказала Мендель.

Перший раз переплутав Литву і Латвію SMM-фахівець, тому що процес роботи був не налаштований, і вона тоді ще в ньому не брала участі, пояснила колишній прессекретар.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *