Після похорону! Гучна заява: вбивство? Ніхто не чекав: слова про смерть Полякова – так не залишать

На своєму першому брифінгу новий глава Верховної Ради Руслан Стефанчук говорив про можливі наслідки для Третьякової і ролі спікера в парламенті.

Стефанчук вважає, що Третьякова не взяла до уваги, написавши про смерть Полякова, як це може дуже негативно відігратися. Спікеру вже передали лист від фракцій і груп про відсторонення Третьякової на 5 пленарних днів і можливе її зняття з посади голови комітету соцполітики і захисту прав ветеранів.

Окрім того, він наголосив, що питання Третьякової на фракції “слуги народу” буде обговорюватися гостро і гаряче. Яке рішення прийме фракція, таке і буде рішення Ради, уточнив Стефанчук. Також глава ВР спрогнозував, що першого віце-спікера можуть вибрати вже у вівторок протягом півтори години.

Нагадаємо, Галина Третьякова прокоментувала трагедію у чаті партії “Слуга народу”, зазначивши, що “на одного ворога менше”. Ці слова спровокували скандал. У групі “За майбутнє” вимагали від “слуг” вибачення. Сама Третьякова не вибачилась. Мовляв, має право на свободу слова.

Раніше глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія сказав, що колеги з фракції не наполягатимуть, аби Третьякова покинула посаду голови комітету Верховної Ради з питань соціальної політики.

До слова, вчора правоохоронці встановили всіх осіб, з якими у ніч смерті контактував народний депутат Антон Поляков, а таксист, який його підвозив, змінив початкові свідчення. Про це повідомив директор Департаменту комунікації МВС Артема Шевченка, МВС у Telegram.

“У нас є встановлений свідок, і він дав свідчення… Ті свідчення, які він зараз дає уже офіційно, під протокол, відрізняються від тих повідомлень, які він робив одразу, під час спілкування на місці з поліцейськими, які намагалися реанімувати (Полякова – ред.)”.

Речник МВС розповів, що таксист спочатку говорив, що пасажира підібрав випадково, але насправді він певний час їхав за машиною з Поляковим, який їздив Києвом з іншим свідком.

За словами Шевченка, Поляков у ніч смерті контактував з 3 людьми. І наразі поліція проводить “різні слідчі дії” з таксистом, щоб “повністю встановити місце, роль і щирість кожного з трьох свідків”.

Станом на 12 жовтня у цій справі підозр нікому не повідомили. У МВС повідомили, що перші результати експертиз у справі про смерть Полякова з’являться не раніше, як за тиждень. Після цього правоохоронці зможуть озвучити основну версію смерті.

Смерть нардепа Антона Полякова могла бути навмисним вбивством, заявив політичний експерт Геннадій Дубов в програмі “Сьогодні День” на телеканалі “Україна 24”. Так він прокоментував результати експертизи, яка виявила в крові депутата метадон.

“Обставини говорять скоріше на користь версії навмисного вбивства. Дуже дивний препарат — метадон, це синтетичний наркотик, який використовується в тому числі для лікування героїнових наркоманів чи інших опіатних наркоманів. Він випускається промисловим способом, і його, з моєї точки зору, набагато важче знайти, до того ж не прийнято в тих колах серед людей, які приймають наркотичні речовини, саме це. Це скоріше про людей з підворіття. А народний депутат — це дуже дивно. Я не виключаю, що могли таблетку кудись підкинути, в їжу або напої, і сталося те, що сталося”, — сказав він.

Експерт допускає, що це може бути пов’язано з політикою, хоча є сумніви.

“Перше, що спадає на думку, коли мова йде про смерть народного депутата, що це може бути пов’язано з його політичною діяльністю. Хоча, з іншого боку, все одно незрозуміло. Те, що він робив різкі заяви — так купа депутатів робить ще більш різкі. Все, слава бог, живі-здорові. А то, що Поляков говорив про конверти з грошима – так про це тільки ледачий не говорить”, — сказав він.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *