Після переговорів! Арахамія все розповів: досягнуті зрушення. Перемога за Україною!

На вчорашніх переговорах у Стамбулі українська делегація вперше предметно описала свої пропозиції щодо мирного договору. Поки що мова йде в основному про механізм гарантій безпеки для України після закінчення війни. І українська сторона, і представники країни-окупанта визнають, що вперше за останній місяць в переговорах досягнуті видимі зрушення.

Російська Федерація має повністю вивести свої війська з України, коли переговірники вийдуть на умовне підписання мирного договору. Або коли його можна буде вже серйозно обговорювати. Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив глава української делегації на переговорах Давид Арахамія.

За його словами, на переговорах з російською делегацією та підтвердила, що буде рухатися в рамках Віденської конвенції. Згідно з цим документом, якщо договір підписано під тиском, то є нікчемним.

“Коли ми вийдемо на умовне підписання договору або момент, коли його вже можна серйозно обговорювати, вони повинні будуть повністю піти. І тоді вже сядемо його підписувати, візувати або парафувати”, – зазначив він.

Він також підкреслив, що це міжнародний запобіжник, щоб забезпечити робоче підписання мирного договору. Арахамія уточнив, що мова йде про відведення військ на лінії станом на 23 лютого 2022 року.

Перша зустріч делегацій України та Росії, якщо ви пам’ятаєте, проходила на умовах Росії, у Білорусі, під ультимативні заяви Москви та шантаж у вигляді ударів по цивільній інфраструктурі України крилатими та балістичними ракетами, повідомляє Олександр Коваленко.

«Менш як за місяць все кардинально змінилося. Україна ставить свої умови і не варто йти на потурання Москві.

Ми висуваємо ультиматум і ніяк інакше. І щоб наш ультиматум звучав у вухах окупантів ясніше, ЗСУ продовжуватимуть контрнаступ, завдаючи однієї поразки ворогові, за іншим. Я не здивуюсь, якщо наступний раунд переговорів пройде під радість деокупованого Херсона. За тиждень – Мелітополя. Ще через тиждень – встановлення прапора України в Новій Каховці», – наголошує експерт.

ГОЛОВНИЙ УЛЬТИМАТУМ

Саме наші успіхи в цій війні та щоденне просування та деокупація нових і нових населених пунктів – ось головний ультиматум! Наші воїни знають, на що вони здатні, і знають, як далеко вони можуть зайти, якщо їм не заважати. І, що дуже важливо, їм ніхто не заважає і навряд чи хтось навіть наважиться.

Вчора за підсумками переговорів можна назвати головний чинник їхньої успішності – це стійкість ЗСУ та українського народу. Адже українці не здаються та продовжують йти до своєї мети.

Повномасштабного відведення військ від Києва чи Чернігова немає. Поки що це можна оцінити як початок передислокації (можливо, але менш ймовірно, ротації). Втім, ніхто не розслабляється.
Важко об’єктивно оцінити виконання обіцянки зниження інтенсивності бойових дій, але ракет прилетіло більше, ніж до переговорів.

Відповіддю на черговий дзвінок Макрона став ракетний удар по будівлі, в якій була консультативна місія ЄС у Маріуполі. Ясна відповідь чи на відмову платити за газ у рублях, чи на пропозицію про евакуацію мешканців. До речі, те, що пересох газопровід «Ямал – Європа» із цим абсолютно не пов’язаний. Він уже довгий час ледве функціонує, що засмучує білоруську хунту.

Російське суспільство за підсумками переговорів «вимагає продовження банкету», тобто продовження військових дій та критикує дії влади. «Спецоперація у телевізорі» та реальна війна у рідних містах виглядають зовсім інакше. Наразі чверть населення України стала біженцями або переселенцями (ті, хто змушений був переїхати у межах країни).

У Білгороді (Росія) вибухнув склад боєприпасів, неабияк налякавши місцевих жителів. Реальну причину вибуху ми дізнаємося після війни, але це точно не “Точка-У”, а ось варіації на тему “людського фактора” великі. І все не на користь Збройних Сил Росії. І такий бумеранг все частіше може повертатися як до Росії, так і до Білорусі.

Імовірність масштабної та відкритої участі військ хунти у війні проти України в поточній конфігурації знизилася, але про їх роль та білоруські «їхтамнети» ще обов’язково буде розказано в окремому матеріалі.

Ядерний шантаж остаточно став блефом. Це була страва на закуску для НАТО після витонченого поглинання України за 3-4 дні. Проте проблеми почалися вже від самого початку, і друга армія світу прямо на наших з вами очах перетворюється на першу картонну.

джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *