Пенсії можуть зрости майже вдвічі: у Кабміні ошелешили українців гучною обіцянкою

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив про підвищення пенсій удвічі

Про це глава Кабінету Міністрів розповів під час Години запитань до уряду під час чергового засідання Верховної Ради.

Прем’єр пояснив, в якому випадку пенсії українців зростуть у два рази.

За словами Дениса Шмигаля, вже ведеться активна робота з представниками профільного комітету з приводу накопичувальної системи пенсійних виплат. Така реформа дозволить підвищити пенсії в Україні практично у два рази, зазначив глава Кабінету Міністрів. Крім того, прем’єр також закликав депутатів працювати спільно з урядом і прийняти відповідні закони, щоб пенсійна реформа просувалася так, як це потрібно.

Варто відзначити, що планується, що пенсійна накопичувальна система запрацює для деяких категорій населення вже з 2023 року. Точної дати впровадження нових законів ще не називають. Така система являє собою додаткові внески українців на окремі рахунки до приватних пенсійних фондів. По досягненню певного віку громадяни отримуватимуть кошти та за солідарною системою (як зараз, коштом ЄСВ), і зі своїх власних накопичень. В результаті пенсія буде складатися відразу з двох різних частин.

Раніше таку реформу вже не раз коментували в Міністерстві соціальної політики. Глава відомства Марина Лазебна відзначала, що при накопичувальній системі середні пенсійні виплати в Україні можна буде підняти до 7 тисяч гривень. Варто відзначити, що зараз середній показник по країні дорівнює 2-3 тисячам гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *