Пенсіонери не вірять своєму щастю: у 2022 виплати підвищать п’ять разів – у Мінсоцполітики назвали дати

Плани щодо підвищення пенсій в Україні

Мінсоцполітики приступило до формування календаря пенсійних виплат на 2022 рік. На сайті відомство появляться деталі, як можуть змінитися виплати українців наступного року.

У Мінсоцполітики також поділилися новиною, яка повинна порадувати одну з категорій пенсіонерів, адже їм обіцяють надбавки до пенсії.

Варто відзначити, що з липня 2020 року почалася реалізація президентської ініціативи, яка пов’язана з наданням підтримки людям старшого віку.

Щоб матеріально підтримати самі вікові категорії, з 2020 року доплати в сумі до 500 гривень стали отримувати пенсіонери від 80 років і старше.

З жовтня 2021 року до 400 грн щомісяця почнуть отримувати громадяни віком 75-80 років.

А з наступного року за пропозицією Мінсоцполітики до цієї програми ще хочуть приєднати пенсіонерів, яким від 70 до 75 років.

У планах чиновників підвищення пенсій у 2022 році в п’ять етапів:

Вже з 1 січня може збільшитися розмір пенсії у людей з інвалідністю, отриманих в результаті Чорнобильської катастрофи.

Також пропонується залишити незмінною дату проведення масштабної індексації-1 березня. Вона повинна торкнутися понад 10 млн пенсіонерів.

У пресслужбі нагадали, що держава продовжить виплачувати доплати до пенсії.

У 2022 році передбачено підвищення прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян у два етапи – з 1 липня та 1 грудня. Автоматично у зв’язку з цим зростуть і розміри мінімальної пенсії.

Також у жовтні 2022 року державою передбачено підвищення мінімальної заробітної плати. Це означає, що у пенсіонерів, які виконали вимогу по варту теж збільшиться розмір виплат.

Поки це тільки пропозиції Мінсоцполітики, які повинні затвердити в парламенті, але в пресслужбі вказують, що в рамках цих 5 етапів підвищення будуть охоплені всі зареєстровані пенсіонери.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *