Ось чому домашній сир слід вживати зі сметаною. На сніданок, на обід з медом, і навіть на ніч!

Домашній сир зі сметаною – один з найбільш універсальних сніданків людей, які стежать за своїм здоров’ям.

Ця страва дає політ твоїй кулінарній фантазії. Такий сир можна їсти солодким, заправляючи його варенням або медом. Або ж ти можеш додати туди зеленої цибульки, часнику і кропу, гарненько його посолити.

Це смачна і дуже ситна страва, що дозволяє тобі насолоджуватися тонким смаком без шкоди для фігури.

Нумо розберімося, в чому конкретна користь сиру і чому його бажано вживати саме зі сметаною.

Користь домашнього сиру зі сметаною

Відео дня:

1. Користь сиру в його унікальному складі. У ньому є магній, залізо і кальцій, які так необхідні нашим кісткам. Особливо корисний в цьому плані сир літнім людям, адже з віком їх тканини та кістки слабшають і стають тоншими. А ще сир – це просто білкова бомба! Він є ідеальним продуктом для тих, хто бажає не просто схуднути, а й набрати м’язову масу. У такому випадку його бажано вживати відразу після фізичних навантажень.

2. Продовжуючи тему фігури, варто запам’ятати, що сир володіє відносно невисокою жирністю, але при цьому добре насичує організм. Поївши сиру зі сметаною вранці, ти будеш весь день відчувати себе ситою і не будеш заїдати голод печивом або булочками.

На відміну від цих швидких вуглеводів, сир дає відчуття наповненості та ситості. Тобто ти вживаєш мінімум калорій і не мучишся голодом максимум часу!

3. Вже давно доведений вплив сиру на ендокринну систему людини. Він сприяє виробленню серотоніну, або гормону радості, який відмінно знімає стрес. Зроби на сніданок сир зі сметаною і бананом, який теж містить цей гормон, і ти отримаєш заряд гарного настрою на цілий день.

4. Сир зі сметаною добре допомагає виведенню токсичних речовин з твого організму. Це буде особливо корисно для профілактики атеросклерозу, а також такий сир варто їсти людям, які страждають від шлункових хвороб і поганого травлення. Сметана засвоюється набагато краще за ту молочну продукцію, з якої вона зроблена, тому саме її радять людям з чутливим шлунком.

5. Як вже багатьом відомо, імунітет залежить від здоров’я шлунково-кишкового тракту. Сир, так само як сметана, балансує кишкову мікрофлору, сприяючи появі корисних бактерій, які допомагають травленню.

При виборі сиру і сметани варто бути дуже обережним. Якщо ти купуєш фермерський сир, доцільно купувати лише у тих фермерів, з якими ти знайома особисто і бачила виробництво. Якість і безпека молочної продукції сильно залежить від порядності тварин і чистоти приміщень, де їх утримують.

Скільки калорій? Калорійність страви значною мірою залежить від жирності сиру і сметани та може варіюватися від 70 до 150 калорій на 100 грамів.

Що стосується шкоди сметани та сиру, вона може проявлятися лише у двох аспектах. По-перше, натуральний сир має дуже короткий термін придатності. Будь обережна при виборі, адже, якщо у сиру занадто довгий термін зберігання, це означає, що такий сир доповнений консервантами. Те ж стосується і сметани. Якщо вийшло так, що сир почав трохи псуватися, ти можеш використовувати його в стравах, в яких продукт піддається термічній обробці.

По-друге, не варто переходити на сирно-сметанну дієту і їсти ці продукти частіше 3-4 разів на тиждень. Для дітей норма вживання сиру – 2-3 рази в тиждень.

Насолоджуйся смачним сиром зі сметаною і не бійся експериментувати зі смаками! Наприклад, мед буде відмінним доповненням до смачного і здорового сніданку твоєї дитини. Цей сир можна їсти навіть на ніч, ніякої шкоди для організму не буде.

Джерело:bbcccnn.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *