Новий наступ ворога? Терміновий борт з Москви! Бази РФ злили: разом з армією Путіна, таємна змова!

Лукашенко може дати РФ місце для військової бази неподалік Києва, вважають у Генштабі ЗСУ

А за інформацією телеграм каналу Вертикаль

Існує ймовірність того, що росія планує побудувати дві військові бази у Білорусі на кордонах з Україною. Одну на Гомельщині, неподалік Чернігівщини. Другу недалеко від Бреста, ближче до нашої Волині та кордону з Польщею.

У Білорусі знаходяться спеціальні підрозділи російських силовиків.

Також Білорусь може надати Росії своє озброєння та військову техніку, які в подальшому ворог може перекинути на донецький або херсонський напрямок для посилення своїх угруповань.

Повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу в медіацентрі “Україна”

“За наявними даними, під приводом проведення занять, тренувань, зборових заходів на базах зберігання озброєння та військової техніки наразі проводиться обслуговування і зняття цієї техніки зі зберігання.

Враховуючи великі втрати агресора в озброєнні та військовій техніці, а також дещо кращий стан та умови зберігання даної техніки на складах збройних сил Білорусі, не виключається, що наш сусід надасть озброєння і військову техніку зазначену для російського агресора.

Дана техніка в подальшому може бути переміщена на донецький або херсонський напрямок ведення бойових дій для посилення угруповань противника”, підсумував він.

За словами Громова, також виявлено, що на території колишнього аеродрому “Зябровка” в Гомельскій області (в напрямку Чернігова) Білорусь активно будує військову інфраструктуру.

У Генштабі не виключають, що в подальшому режим Лукашенка може віддати її для розміщення чергової воєнної бази російського агресора.

Громов наголосив, що наразі зберігається загроза використання території та повітряного простору Білорусі для здійснення ракетних обстрілів, та не виключено перекидання на територію нашої держави диверсійно-розвідувальних груп противника, насамперед для вчинення диверсії на шляхах логістичного забезпечення українських військ.

Водночас для масштабного наступу на великій площі української території наразі відсутня з боку Республіки Білорусь достатня кількість сил і засобів противника.

Щобільше У Гомелі сів літак, призначений для перевезення військового керівництва РФ

Літак прибув із Москви.

Сьогодні з ранку в гомельському аеропорту сів літак Ту-134 ВКС РФ (номер RA 65729), призначений для перевезення військового керівництва, пише “Флагшток”.

Літак прибув із Москви вранці о 8:02. Через 1,5 години вилетів у зворотному напрямку.

Наразі Український інфопростір заповнений роздумами, чи свідчать військові навчання Білорусі на кордонах з Україною про підготовку нового наступу на північ. Водночас відомо, що білоруське військо нечисельне та недостатньо укомплектоване для повноцінного вторгнення навіть за підтримки російських окупантів, проте Кремль все ж може змусити Лукашенка віддати злочинний наказ.

Про це розповів білоруський військовий експерт Ягор Лебядок.

За його словами, головна проблема Білорусі – віра Лукашенка та його оточення у свою ж пропаганду, тобто вони вірять, що Україна або НАТО можуть атакувати Білорусь, попри те, що ЗСУ зараз спрямовують усі сили на подолання російської агресії. У зв’язку з цим і почали навчання на кордонах.

Лебядок вважає, що білоруський диктатор намагається показати готовність своєї армії у стримуванні уявного наступу або ж підготовку до оборони від уявного ворога. Водночас є ще третій варіант – відпрацювання можливих шляхів наступу на українську територію, до чого Лукашенка активно примушує Кремль. Однак білоруська армія навряд чи довго протримається, зважаючи на досвід оснащеного та чисельного окупаційного війська РФ, яке втекло з півночі України.

“Якщо говорити про самостійні дії Збройних Сил Білорусі щодо наступу на Україну, то єдиний варіант дій, який щодо мінімального щодо можливих втрат для них — це ведення розвідувальної, диверсійної діяльності та проведення спеціальних операцій силами ССО на території України”, – сказав Ягор Лебядок.

Військовий експерт бачить єдиний варіант для Збройних сил Білорусі, який до того ж теж малоймовірний: наступ на Волинському та Рівненському напрямках для перекриття каналів постачання іноземного озброєння.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *