Наступ! Кордон під атакою: термінове підсилення – мігранти прориваються, РФ нападає! Дати відсіч

Якщо Росія вирішить посилювати військові дії на українському кордоні, то робитиме це не напряму, а під прикриттям Білорусії. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив голова української делегації у парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

«Думаю, прямого масштабного вторгнення Росія не планує, оскільки це загрожує їй пекельними санкціями, такими, наприклад, як нафтове ембарго та відключення від SWIFT… Своїми руками РФ навряд чи захоче робити якісь агресивні військові дії, але під прикриттям білорусів – цілком можливо», – заявив Чернєв.

Він додав, що ця загроза є більш реальною, бо Лукашенку вже нема чого втрачати, і заради збереження номінальної влади в Білорусі він готовий стати інструментом агресивної політики Кремля. «Санкції щодо його режиму можуть якимось чином подіяти, але Росія компенсує всі його збитки», – заявив Чернєв.

За словами експерта, у Кремлі випробовують Захід на міцність і перевіряють, як далеко їм дозволять зайти.

«Росіяни намагаються підвищувати ставки, як вони завжди це роблять. Хочуть перевірити Захід на міцність та подивитися, як далеко їм буде дозволено зайти… Новий етап ескалації так само є пробою Заходу на міцність, тиском та шантажем війною. Адже в той самий час, коли почала з’являтися інформація щодо скупчення військ біля українського кордону, голова російського МЗС Лавров запропонував зібратися в Нормандському форматі…. Росіяни грають м’язами, показуючи, що можуть у будь-який час стягнути до кордонів війська й почати наступ», – зазначив Чернєв.

Нагадаємо, що сьогодні в Раді міністр внутрішніх справ Денис Монастирський розповів про заходи безпеки на кордоні, через напружену ситуацію з мігрантами.

Як написав на своїй сторінці у фейсбук блогер Євгеній Прокопишин, Монастирський (МВС) представив у ВР проект нового державного кордону з РФ та РБ, і закликав депутатів виділити необхідне фінансування — 17 млрд грн (близько 7 млн грн на 1 км кордону – всього 2 500 км).

“По суті це розширення проекту «Стіна», який починав Яценюк (важливо також уточнити, що це не його ідея, це спільна робота МВС, СБУ і МО, яку Яценюк підтримав і розпорядився впровадити будучи Прем’єром). Я всі роки писав, що це правильний проект, і що так має виглядати взагалі ВЕСЬ наш кордон, в тому числі і з країнами ЄС. Цей проект не проти танків, він їх лише на певний час затримає, цей проект в першу чергу проти незаконного перетину кордону (міграція та контрабанда) і для розвідки (проект передбачає системи спостереження)”, – зазначив він.

Детальніше:
паркан з металевої решітки (3.5 м, з яких 1 м під землею), протитранспортний рів (4-5 м ширина та 2-3 м глибина), протитранспортний бруствер (земляний насип біля рову висотою 1.5-2 м), контрольно-слідова смуга (ширина 6 м), рокадна дорога (ширина 2 м), сейсмічний кабель (фіксує рух по грунту), колюча проволока, вишки нагляду, камери відео спостереження (в тому числі інфрачервоні та нічного бачення, які виявляють людину за 3 км, а техніку за 7 км), за необхідності паркан може бути підключений до електроструму та замінований противопіхотними мінами, крім того, в окремих місцях (найбільш небезпечних) облаштовані опорні бойові пункти (кулемети, ПТРК, окопи, бункера, бронетехніка).

“Проект дуже необхідний і по хорошому його мали би реалізувати в першу чергу ще в 2015-16 роках, а все що змогла попередня влада це пару сотень км, на яких ще й пару сотень млн грн розікрали через непрозорі процедури закупівлі…”, – підсумував Прокопишин.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *