Нарешті! Перша пішла! Суддю яка брала хабарі ув’язнили на шість років з конфіскацією…

Вищий антикорупційний суд ув’язнив суддю Броварського міськрайонного суду Ганну Білик на шість років тюрми з конфіскацією майна. Її визнали винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, а саме в отриманні однієї тисячі євро хабара – повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Крім того, Білик заборонили протягом трьох років обіймати певні посади та конфіскували в неї її автомобіль та земельну ділянку в Броварах Київської області.

СУДДЮ ГАННУ БІЛИК УВ’ЯЗНИЛИ

НА ШІСТЬ РОКІВ З КОНФІСКАЦІЄЮ МАЙНА

Як інформує Transparency International, у січні 2017 року Державна фіскальна служба виявила, що приватне підприємство без офіційного дозволу здійснює торгівлю паливом. В результаті, був складений протокол про адміністративне правопорушення, а 13,5 тон дизпалива вилучено.

У травні того ж  року адміністративний протокол потрапив на розгляд до судді Білик. Вона ухвалила постанову, якою закрила провадження щодо працівника приватного підприємства у зв’язку з закінченням строків накладення стягнення. При цьому суддя не вирішила питання щодо вилученого дизпалива.

Представник підприємства звернувся до судді Білик за роз’ясненням, і вона  повідомила, що за 1 тисячу євро готова винести потрібне рішення, де буде вказано, що дизельне паливо треба повернути. Суддя також порекомендувала подати змінену заяву про роз’яснення постанови і зазначити у ній, що вилучені 13,5 тон дизпалива необхідно повернути законному власнику, тобто представнику ТОВ «Інлекс Груп».

1 ТИСЯЧУ ЄВРО ВИЛУЧИЛИ

ПРЯМО У КАБІНЕТІ СУДДІ

14 червня 2017 року суддю Білик затримали в приміщенні Броварського міськрайонного суду, а 1 тисячу євро вилучили прямо у кабінеті судді. На противагу фактам, обвинувачена наголосила, що з самого початку відбувалася фальсифікація.

Під час свого виступу Білик стверджувала, що “15 чоловік зайшли, понятих з кутка покликали лише тоді, коли знайшли на дивані кошти. А вона зі свого місця не могла взагалі бачити, хто  б туди клав гроші”.

Пізніше суддя попросила  вибачення за свою емоційність і наголосила, що приємно здивована виправдувальними вироками ВАКС. Своєю чергою, вона просила виправдати її, оскільки інкримінованого вона не вчиняла.

НА ПРОТИВАГУ ФАКТАМ,

ОБВИНУВАЧЕНА НАГОЛОСИЛА, ЩО

З САМОГО ПОЧАТКУ ВІДБУВАЛАСЯ ФАЛЬСИФІКАЦІЯ

За версією обвинуваченні, Білик вимагала гроші у приватного підприємства за винесення уточнювального рішення на його користь у справі про вилучення 13,5 тон пального органами Державної фіскальної служби. Свої «послуги» суддя оцінила у 1000 євро і пообіцяла повернути підприємцю пальне.

Вирок можна оскаржити протягом 30 днів до апеляційної палати ВАКС.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *