Ми обіцяли вам новий майдан – час прийшов! Люди пішли на штурм і прорвались – поліція вже на місці

Прийшли з претензіями та пропозиціями щодо газових питань.

Мітингувальників не впустили в будівлю та до громади ніхто не вийшов.

Більше того у Житомиргазі закрили двері, однак представникам громадськості вдалося потрапити всередину

Люди вирвали двері та потрапили у фоє. Біля входу розбите скло.

На місці події присутні депутати облради. Вони викликали поліцію.

Активісти планували палити шини, погрожували вибити вікна та спалити будівлю, якщо до них не вийде керівництво “Житомиргазу”.

Після прибуття поліції. Охорона закладу повідомила, що “зараз хтось вийде”.

Згодом, близько півдня, мітингувальники прорвалися далі й потрапили до кабінету голови правління Валентина Ющенка.

Наразі активісти продовжують протестувати в АТ «Житомиргаз», обурюючись підвищенням тарифу, запланованим компанією.

Після спілкування з Валентином Ющенком, яке супроводжувалось лайкою і штовханиною, мітингувальники пройшли до зали засідань. На місці працює поліція.

Нагадаємо, сталось все після того, як люди дізнались про те, що “Житомиргаз” збирається підняти у 2,5 раза тариф за транспортування природного газу.

Журналіст, та за сумісництвом народний депутат VIII скликання Ігор Мосійчук у своєму телеграм каналі розмістив повідомлення, яке використовують для агітації.

Зокрема, українців розгнівала вартість доставки газу, яка, на їхню думку, сильно завищена.

До мітингувальників ніхто не вийшов, тому вони почали діяти агресивно – люди вирвали двері і потрапили у фойє

Близько полудня жителі Житомира прорвалися далі і потрапили в кабінет голови правління. Зараз мітингувальники і чиновник знаходяться в залі засідань.

На місці працює поліція.

Нагадаємо, 23 жовтня в пресслужбі міської ради повідомили, що в Житомирі мають намір підняти тариф на розподіл газу в 2,5 рази.

Раніше повідомлялося, українців торкнулося “подвійне” подорожчання перед опалювальним сезоном: вже є дефіцит

“УВАГА! ЛУБНИ ВИХОДЯТЬ НА ТАРИФНИЙ ПРОТЕСТ

У вівторок 26-го жовтня, об 11.00 в с.Засулля на пішохідному переході неподалік посту Поліції , що зноходиться на трасі Києв – Харків відбудеться мирна попереджувальна акція з перекреттям автотраси.

Головні вимоги :
1. Передати громаді в користування і обслуговування, газотранспортну мережу на території Лубенської ОТГ для подальшого створення КП з розподілу газу.
2. Притягнути до відповідальності керівництво АТ «Лубнигаз» (громадяни РФ) за терор який чиниться по відношенню до споживачів.

ЗАПРОШУЄМО ВСІХ НЕБАЙДУЖИХ!

ТАРИФНИЙ МАЙДАН ПОЧИНАЄТЬСЯ З ЛУБЕН!

ПРОШУ РЕПОСТ!”

Нагадаємо, тема газу стоїть зараз дуже гостро. Видно, що це питання дійсно хвилює населення, саме тому з’являються політики, які починають крутити ситуацію на свою користь.

От нещодавно Тимошенко знову зловили на спекуляції в темі опалення. Державну компанію «Нафтогаз» лідерка «Батьківщини» називає чи не найбільшим посередником, якого варто ліквідувати

Українці могли б платити за газ по 4 гривні за кубічний метр, однак для цього ринок необхідно очистити від посередників. Із такою заявою у прямому ефірі на одному з телеканалів виступила лідерка фракції ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко. Так, за її словами, реальна ціна українського газу складає 1 гривню, натомість люди платять за нього утридорога.

«Так забрати цей газ, очистити від посередників, взяти цю одну гривню плюс 30% рентабельності, щоби нормально розвивалася галузь, і потім взяти той газ, якого сьогодні не вистачає Україні, з інших ринків, тобто за межами України, змішати цей газ, у нас для цього є всі можливості, і продати промисловості, людям, бюджетній сфері, по ціні, яка може бути більш-менш доступною. Думаю, це близько 4 гривень за кубометр. Щоб дійти до такого, їм треба відмовитися, щоби їх компанії на корупційній основі брали український газ і продавали людям у сім разів дорожче», – сказала Юлія Тимошенко.

Водночас Рада національної безпеки доручила Кабінету міністрів створити механізм для безперебійного постачання газу. Про це секретар РНБО заявив на брифінгу за підсумками засідання Ради 22 жовтня.

«Кабміну доручено в триденний термін вжити вичерпних заходів для створення механізму безперебійного, без права відключення, постачання природного газу побутовим споживачам, бюджетним та релігійним організаціям, підприємствам теплопостачання, комунальним некомерційним підприємствам відповідно до закону про ринок природного газу до завершення опалювального сезону», – заявив він.

Джерело 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *