Моторошне! Венедіктова на ногах – правду не сховати: останній шанс. Шокуюча звістка – де справедливість?

В Офісі генерального прокурора кажуть, що версія скоєння умисного вбивства народного депутата лідера “Народного руху” В’ячеслава Чорновола перевіряється слідством, але вказують, що в матеріалах, наданих для експертизи, немає даних про “удари кастетом”.

Про це повідомляє пресцентр ОГП.

Напередодні УП попросила прокоментувати слова ексзаступника генпрокурора Миколи Голомші, який напередодні повторив свою заяву від 2015 року, що Чорновола було вбито чотирма ударами кастета у потиличну ділянку голови і таким самим кастетом було добито водія. Проте нових доказів Голомша не надав.

У відповіді Офіс генпрокурора в свою чергу посилається на результати комплексної експертизи, яка тривала майже 2 роки, і про яку УП писала в березні 2021 року.

Розслідування кримінального провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди, в якій загинув В’ячеслав Чорновіл, триває і здійснюється слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України. Слідством перевіряється версія скоєння умисного вбивства народного депутата України,-заявили в Офісі прокурора.

Також Голомша додав, що в даному кримінальному провадженні проведено значний обсяг слідчих (розшукових) дій, у тому числі ряд судових експертиз. Згідно висновку комплексної комісійної судово-медичної, транспортно-трасологічної та автотехнічної експертизи від 29 жовтня 2018 встановлено, що ушкодження, які було виявлено при судово-медичній експертизі тіла В’ячеслава Чорновола та в ході експертизи решток його ексгумованого тіла, є такими, що сформувалися внаслідок травмування особи, що перебувала у салоні транспортного засобу при зіткненні автомобіля з перешкодою.

У матеріалах, що надані для експертизи, не міститься інформації про ушкодження, які мали б ознаки ударної дії тупого предмету з обмеженою травмуючою поверхнею, в тому числі “кастета”, що виходили б за межі комплексу характерних ушкоджень пасажира при ДТП-підсумував він.

Як відомо, В’ячеслав Чорновіл – український політичний діяч, дисидент, журналіст. Загинув у результаті автокатастрофи на трасі “Бориспіль – Золотоноша” 25 березня 1999 року. У 2000 році Чорновіл був удостоєний звання Герой України посмертно.
Представники НРУ із самого початку називали загибель свого лідера політичним вбивством.

Нагадаємо, у ніч на 2 червня 2011 року Генпрокуратура ексгумувала тіло Чорновола, після чого справу направили на дорозслідування.

У вересні 2013 року ексдепутат Григорій Омельченко підтвердив у суді факт існування касети з інформацією про планування співробітниками МВС вбивства екслідера Народного Руху.

21 січня 2014 року Бориспільській міжрайонний суд закрив справу про загибель лідера РУХу В’ячеслава Чорновола. Було ухвалено рішення, що оскільки це не вбивство на замовлення і не політичне вбивство, а лише аварія, то термін дії покарання за цією справою складає 10 років, і оскільки він вже минув, справу було закрито.
Водночас у квітні 2014 року розслідування було знову поновлено.

31 січня 2017 року у провадженні призначили комплексну судово-медичну, медико-криміналістичну та автотехнічну експертизу.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *