Кабмін прийняв рішення: скільки українці платитимуть за світло з 1 серпня

У нашій країні поки не будуть збільшувати вартість електроенергії

Про те, що в уряді тимчасово відклали підвищення тарифів на електроенергію для населення, зі слів прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, інформує пресслужба Кабінету Міністрів України.

За словами Шмигаля, було прийнято відповідну постанову, згідно з якою, дію публічних спеціальних зобов’язань (ПСО), буде продовжено до 31-го серпня поточного року, і, для побутових споживачів залишиться діяти тариф на позначці в 1,68 гривні за один кіловат/год.

Раніше передбачалося, що ПСО скасують 1-го серпня, але, згідно з розрахунками Міністерства енергетики та вугільної промисловості, таке рішення призвело б до зростання тарифів відразу у два рази. Таким чином, стара модель ПСО буде активна ще один місяць, що має створити передумови для ефективних змін, включаючи участь зацікавлених сторін, і тільки після повного опрацювання, Кабінету Міністрів представлять оновлені ціни.

Варто нагадати, що раніше один кіловат/годину електроенергії, за умови споживання не більше 100 кВт, коштував не більше 0,9 гривні, але потім ці “пільгові” норми були скасовані рішенням того ж Кабміну, і ціна стала в 1,68 гривні для всіх, без винятку.

Лічильник електроенергії. Фото: скріншот YouTube-відео.

Цілком ймовірно, що з вересня тарифи розділять на кілька категорій, де вартість кіловат/години безпосередньо стане залежати від обсягу споживання, наприклад:

до 100 кіловатів/годин щомісяця-1,2 гривні;

від 100 до 300 кіловатів/годин щомісяця – 1,68 гривні;

від 300 до 500 кіловатів/годин щомісяця – 2,4 гривні;

понад 500 кіловатів/годин – 3,5 гривні.

За альтернативним варіантом, тариф у 2,4 гривні за один кіловат/годину платитимуть ті, хто “спалює” від 100 до 500 кіловатів/годин.

Джерело:dymku.top

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *