Йой, у Віті в Ростові буде нова сусідка? У Бундестазі закликали розслідувати дії Меркель та Шредера, які привели Німеччину до залежності від РФ

Депутат Бундестагу від ХДС/ХСС Родеріх Кізеветтер вважає, що залежність Німеччини від Росії була сформована канцлерами Герхардом Шредером та Ангелою Меркель протягом останніх 16-20 років. На його думку, це було зроблено навмисно.

Про це Кізеветтер заявив в інтерв’ю виданню Guildhall. Він закликав розслідувати навмисне створення енергозалежності Німеччини від Росії.

“Ця залежність була навмисно сформована канцлерами Шредером та Меркель протягом останніх 16-20 років. Ми повинні розслідувати причини, чому ми відмовили багатьом іншим постачальникам, зокрема з Норвегії, Нідерландів, Алжиру та інших країн. Чому ми не будували LNG-термінали замість закупівлі російського газу? Необхідно розслідувати, чому навмисно створювалася ця енергетична залежність”, – заявив депутат німецького парламенту.

Розвиток цієї теми він назвав своїм завданням як політика.

“І це моє завдання як політика: пояснити німцям, що великі рахунки в їхніх платіжках – це не результат війни, а результат навмисних дій російських політиків, залучених в енергетичний сектор і націлених на знищення енергетичної незалежності Німеччини”, – підсумував Родеріх Кізеветтер.

Як відомо, Герхард Шредер був федеральним канцлером Німеччини з 27 жовтня 1998-го до 22 листопада 2005 року. Його наступниця Ангела Меркель обіймала цю посаду з 22 листопада 2005 до 8 грудня 2021 року. За час їхнього правління частка російського газу в німецькій економіці зросла до 40%, плюс були збудовані газопроводи “Північний потік” і “Північний потік-2”.

Зараз, на думку міністерства економіки та захисту клімату ФРН, для досягнення енергетичної незалежності країни від постачання газу з Росії необхідні загальнонаціональні зусилля як на рівні федерального уряду та місцевої влади, так і на рівні приватних компаній та домогосподарств.

За оптимістичними прогнозами, до 2024 року рівень споживання російського газу Німеччиною можна скоротити до 10%.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *