Годину тому! Прямо з Литви – Шустера підкосило: це таки сталось. Новий план Ахметова – почалось!

Публічні відносини між президентом України Володимиром Зеленським та олігархом Рінатом Ахметовим почали псуватися. Це трапилося після ухвалення “Закону про олігархів” та відставки Дмитра Разумкова з посади спікера парламенту.

Політичний оглядач Олександр Зубченко вказує, що насправді в ці хвилини на наших очах розгортається масштабна спецоперація Кремля з метою повної дискредитації президента Зеленського і всієї фракції «слуг». Ахметов виявився «кремлівською консервою», яка розкрилася і фактично відкрито оголосила війну Володимиру Олександровичу. На телеканалі, що по вуха належить Рінату Леонідовичу, спеціально найняті клоуни почали поливати брудом Офіс президента, який нібито працює на Кремль.

Ахметов напередодні масштабного путінського наступу почав зсередини дестабілізувати ситуацію в країні. Його ручний «посіпака» Савік Шустер відкрито говорить про те, що «Зеленському кінець». Як інформаційний таран використовують Василя Бурбу, який керував операцією з «вагнерівців». Операція провалилася і всю провину за це агент Кремля Бурба намагається за допомогою телеканалу іншого агента Кремля Ахметова звалити на Єрмака. Та й Зеленського, звичайно.

План Ахметова, який розкрився полягає в наступному: різко підірвати рейтинг Зеленського та його партії, спровокувати економічну кризу і на хвилі загальної плутанини і паніки домогтися дострокових виборів під дулами російських танків.

У свою чергу Політолог Володимир Фесенко назвав протистояння між Ахметовим та Зеленським – новою тенденцією, яка розпочалася з вересня. Головна причина – “Закон про олігархів”, а додаткова – звільнення Разумкова.

Те, що Ахметов дуже потужно та напряму підтримав Разумкова, викликало додаткове незадоволення президента. Але війну почав сам Ахметов. І причина інформаційної та політичної війни – “Закон про олігархів”. Ахметову він (закон – ) дуже не подобається, і він вважає це приниженням. І я думаю, що він вважає, що Зеленський слабкий, що він нічого не зможе йому зробити. Тому вирішив піти в таку атаку.

Зазначається, що тональність політичних шоу на головному медіаресурсі медіахолдингу Ахметова “Україна 24” до Володимира Зеленського та його команди відчутно погіршилася. Сам Рінат Ахметов у коментарі “Радіо Свобода” заявив, що жодних домовленостей про те, як мали виглядати ефіри про діяльність чинної влади, та хто саме має бути присутнім на цих шоу, не було. За його словами, свобода слова є одним із великих досягнень України за 30 років.

Нагадаємо, нещодавно Мережу сколихнуло фото з Литви. На ньому – незвична компанія людей, частина з яких останнім часом гостро критикують президента Володимира Зеленського. Це Євген Комаровський, Савік Шустер, Дмитро Гордон, Володимир Гройсман, Арсен Аваков і бізнесмен Павло Єлізаров. І всі вони з середньовічними мечами, сокирами та щитами.

“Так-так, це саме те, що ви подумали”, – написав таємничо пан Аваков без жодних деталей.

Арсен Аваков, який майже сім років очолював МВС, влітку пішов у відставку. Нещодавно він повернувся у публічний простір з гострою критикою президента Зеленського і оголосив про рестарт політичної кар’єри й анонсував широке політичне об’єднання.

Нещодавно Шустер розкритикував президента Володимира Зеленського через провал спецоперації “вагнерівців”. Він назвав це “початком кінця” для чинної української влади.

Також ведучий порівняв владу з дитиною, “в руках якої граната”, і розкритикував її через “відмову пояснити народу, за що гинуть люди”.

І користувачі соцмереж не стримують свої фантазії щодо політичного підгрунтя фото і можливих наслідків для майбутніх політичних союзів.

Адже Комаровський та Гордон також нещодавно почали гостро критикувати Зеленського і визнали себе “лохами” за те, що голосували за нього.

Гройсман взагалі давно розвиває свою партію й будує стратегію на критиці нинішньої влади.

І всі ці персони часті гості на каналах олігарха Ріната Ахметова, де останніми тижнями гостро критикують президента.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *