Гарна звістка! Розворот Чорноморського флоту-ЗСУ вдалось немислиме. В Кремлі істерика, РФ на колінах

Ефективність Чорноморського флоту РФ нині обмежена, що підриває загальну стратегію російського вторгнення в Україну, частково тому, що морська загроза Одесі зараз значною мірою нейтралізована.

“Це означає, що Україна може відволікти ресурси, щоб чинити тиск на сухопутні війська Росії в іншому місці”, – йдеться у повідомленні.

Війська Росії зазнають труднощів із здійсненням контролю над Чорним морем.

Про це йдеться в зведенні військової розвідки Великобританії, оприлюдненому вранці 16 серпня в офіційному Twitter.

“Це контрастує з підвищеною активністю російських військово-морських сил в інших морях, типовою для цієї пори року”, – наголошується в повідомленні.

Зазначається, що тепер Україна має можливість перенаправити ресурси для тиску на сухопутні війська РФ з одеського на інший напрямок.

“Чорноморський флот продовжує використовувати крилаті ракети великої дальності для підтримки наземних наступів, але наразі зазнає труднощів із здійсненням ефективного контролю над морем. Він втратив свій флагман, “Москва”, значну частину бойових літаків морської авіації та контроль над Зміїним островом”, – пояснили у розвідці Британії.

Крім того, надводні кораблі Чорноморського флоту РФ продовжують займати вкрай оборонну позицію, причому патрулювання зазвичай обмежується водами в межах видимості узбережжя Криму.

Також у Чорному морі через шторм корабельне угруповання Росії сховалася вздовж узбережжя Кримського півострова в напрямку Новоросійська.

Про це повідомляє оперативне командування “Південь” у поточному зведенні у Facebook.

Зазначається, що на бойовому чергуванні залишені два ракетні носії з 16-ма ракетами “Калібр” напоготові.

Повідомлялося, що РФ збільшила корабельне угруповання в Чорному морі до трьох одиниць. Кількість готових до удару крилатих ракет “Калібр” при цьому збільшилася до 24.

Ракетна загроза, як і мінна небезпека у прибережних водах залишаються на високому рівні.

За попередніми даними Генштабу Збройних сил України, у Чорноморській та Азовській морських операційних зонах корабельне угруповання противника основні зусилля зосереджує на веденні розвідки, блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря та ураженні військових об’єктів та елементів інфраструктури в глибині території України.

В Міноборони заявили, що Росія повинна піти з Криму, Якщо хоче зберегти флот. Як наголосили у відомстві, Україна буде атакувати російські кораблі по всьому Чорному морю, коли з’явиться така можливість. Україна знищить російський флот, коли отримає необхідну зброю.

Теоретично ЗСУ можуть потопити російський флот біля окупованого Криму, а от практично – ні.
Про це повідомив військовий експерт Олег Жданов в YouTube.
“Вони тримають свою ескадру за максимальною дальністю досяжності наших вогневих засобів”, – пояснив він.

За словами Жданова, в наявності у ЗСУ комплекс Harpoon, який має гарантовану дальність до 300 км, і “Нептун” – до 200 км.
“Вони тримають цю ескадру в нейтральних водах в Чорному морі на відаленні більше 300 км”, – додав експерт.
Він зазначив, що дістати російський флот авіацією Україна також не може. На окупованому Криму розташована система ППО, і кораблі постійно перебувають в зоні її захисту.

ЗСУ рано чи пізно атакують російський флот у Чорному морі. Росія повинна покинути захоплений Крим, якщо хоче продовжити існувати як країна.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *