Десятки тисяч українців отримають додаткові виплати! Хто і скільки зможе отримати

Норвезька рада у справах біженців (NRC), що надавала грошову допомогу постраждалим українцям через російську агресію, призупинила прийом заявок ще наприкінці травня.

Міжнародна організація відновлює виплати від 16 серпня. Відповідний Меморандум про взаєморозуміння з Мінсоцполітики був підписаний у вівторок.

Грошову допомогу зможуть отримати близько 20 тис. українців з числа найбільш вразливих груп, а саме:

внутрішньо переміщені особи на території України;

особи, які проживають на тимчасово окупованих та деокупованих територіях;

особи, які проживають у населених пунктах, які знаходяться у зоні активних бойових дій.

Щомісячну виплату планують надавати в розмірі 2200 грн протягом трьох місяців. Виплату буде здійснено одноразовим платежем у розмірі 6600 грн.

У NRC відзначають, що вже надали допомогу 30 тис. постраждалим від війни українцям. Організація планує й надалі підтримувати найвразливіші родини в Україні.

За словами міністерки соцполітики Оксани Жолнович, відомство разом з партнерами опрацьовує додаткові шляхи надання допомоги окремим вразливим категоріям громадян, які потребують цільової підтримки, зокрема:

людям з інвалідністю;

літнім людям, що потребують догляду;

дітям-сиротам тощо.

Організація й Мінсоцполітики домовились вивчити можливості розширення напрямів спільних гуманітарних програм. Для отримання виплати необхідно зареєструватися на отримання грошової допомоги від міжнародних організацій на платформі “єДопомога”.

Громадяни України під час війни можуть претендувати на фінансову підтримку від міжнародних організацій.

Однак її надаватимуть вибірково. Частина українців може подати заявку на грошову допомогу на соціальній платформі “єДопомога”.

На виплати можуть претендувати ті громадяни, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, на деокупованих територіях, на територіях, на яких тривають активні бойові дії або є внутрішньо переміщеними особами.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *