Декілька хвилин тому! Президент приголомшив: нова премія! Віддячить людям-становлення незалежної України.

З нагоди 30-го Дня Незалежності в Україні запровадять нову премію – “Національна легенда”. Її вручатимуть за значний вклад у розвиток країни, повідомляє Офіс Президента.

У Володимира Зеленського повідомили, що 22 серпня за участю президента відбудеться вручення відзнаки “Національна легенда України”.

Її присуджуватимуть громадянам за визначні особисті заслуги у становленні незалежної України, зміцненні її державності, захисті Вітчизни та служінні українському народові, – зазначили в Офісі Президента.

Відзнаки вручатимуть також тим, хто зробив вагомий внесок у розвиток національної економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров’я та провадить активну благодійну й громадську діяльність.

Зеленський, виступаючи під час форуму “Україна 30”, додав, що відзнака “вшановуватиме геніїв України й аплодуватиме їм тоді, коли їм потрібно”.

Глава держави наголосив, що з 1991 року незалежність України формували особистості, які відомі всім, “і завдяки яким всі знають про Україну”. У приклад президент назвав Валерія Лобановського, Богдана Ступку, Миколу Амосова, Бориса Патона, Леоніда Каденюка, Леоніда Бикова та інших.

Святкові заходи з нагоди 30-ї річниці незалежності України триватимуть з 22 до 24 серпня.

Протягом 3 днів по всій країні відбудуться понад 150 подій. Їх об’єднуватиме слоган “Ти у мене єдина”, який символізує бачення незалежності України як мрії, якої прагнули досягти багато поколінь українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *