Це вирішує все! 5 хвилин тому – атака почалась: 2 задачі. Втрати ш0кували світ – вперше!

Бахмутський напрямок зараз є однією із найгарячіших точок фронту, де ведуться найзапекліші бої. Командування РФ абсолютно не зважає на великі втрати своїх військ, тож кидає на поле битви сотні непідготовлених солдатів, яких успішно ліквідовують українські воїни. Проте тиск на угруповання ЗСУ там надзвичайно потужний. Обороняючи Бахмут Донецької області українські захисники виконують одразу дві важливі задачі. 

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов.

Він зауважив, що контроль над Бахмутом вирішує для ЗСУ два завдання. Перше з яких це власне завдання окупантам величезних втрат.

“Перше – це утримання території і завдання максимального удару противнику. У таких боях російська армія зазнає найбільших втрат – як у техніці, так і в особовому складі. Порівняно з літом нам вдалося вдвічі збільшити втрати окупантів за добу лише вбитими.  А пораненими – ще більше. Тому з однієї сторони нам вигідне таке виснаження противника у такому добре укріпленому місті”, – вважає Жданов.

На його думку, другим завданням є надання можливості інженерним військам підготувати рубежі оборони за містом на вигідних позиціях.

“Тому що якщо виникне загроза оточення і якщо вони все ж закидають нас своїми тілами так, що ми будемо змушені відступати, то потрібно відступати на підготовлений рубіж. Щоб для російської армії все почалося спочатку”, – пояснив експерт.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *