Чауса немає в будівлі СБУ! Стверджує його адвокат. СБУ наголошує на протилежному. Епопея продовжується.

Після погоні адвокат сім’ї Чауса Ростислав Кравець спробував встановити, де знаходиться його підзахисний.

Близько дев’ятої вечора п’ятниці юрист прийшов на прохідну СБУ і зажадав побачення з Чаусом. Далі історія розгорталася так:

“До мене вийшов представник СБУ і повідомив, що офіційно Чауса немає в будівлі СБУ і тому вони не можуть виконати моє прохання про допуск до клієнта.

Поки на цьому все. Свої координати я залишив. Думаю, якщо він офіційно з’явиться в СБУ, мені повідомлять “, – написав адвокат в своєму телеграм-каналі.

Адвокат Чауса уточнив, що це був тільки “приквел” до серіалу про повернення екс-судді на батьківщину.

“Це був тільки приквел. А завтра (в суботу – Ред.) Буде перша серія серіалу:” Чаус повернувся “.

Підозрюю, що ситуація буде розвиватися так. Силовики “охолонуть” і вирішать, кому залишити справу Чауса. Ймовірно, все-таки передадуть в СБУ. І думаю що в понеділок, а може і на вихідних, Чаусу обиратимуть запобіжний захід.

Правда, важко сказати, за якою статтею

– за хабар або з іншого приводу. Юридично цю справу має розглядати Вищий антикорупційний суд. Але теоретично це може бути і Печерський, і Шевченківський райсуд Києва – дивлячись як вони це оформлять “, – додав Ростислав Кравець.

Однак адвокат Чауса бачить в ситуації, що склалася і плюси.

“Принаймні вже ясно, що Чауса точно вбивати не збираються. А так як його до цього довгий час не показували, я почав переживати, може його вже і в живих немає”, – заявив нам Кравець.

На момент публікації матеріалу даних про обрання запобіжного заходу для Чауса немає. Мабуть, поки вирішують питання про те, в якій справі це має статися.

Але, судячи з усього, навряд чи з приводу хабара 2016 року, оскільки тоді Чауса отримає НАБУ. А, враховуючи, як суддю вчора “рятували” від антикорупціонерів під час погоні, віддавати Чауса в їх руки поки не планують.

Якщо ж офіційно затримувати Чауса збираються по якійсь іншій справі, то невідомо, відкрито провадження чи ні. Мабуть, ще не встигли – інакше складно було б пояснити, чому СБУ досі ховає суддю і заперечує його наявність. Тобто з високою ймовірністю проти Чауса зараз тільки готується підозра.

З чим і могла бути пов’язана гонитва вулицями Києва – у СБУ просто могла бути відсутня підстава для затримання Чауса. І якби його витягли з буса під камери, скандал був би ще більше.

Але тим часом, СБУ вперше прокоментувала ситуацію з суддею Чаусом.

СБУ підтвердила, що Чаус знаходиться у них, але заперечує, що вони його викрадали. Запевняють, що він сам їх покликав.

І кажуть, що проводять з ним слідчі дії в рамках справи про його викрадення та незаконному перетині через державний кордон України.

«Служба безпеки України не «викрадала» колишнього суддю Дніпровського районного суду м.Києва Миколи Чауса, а діяла в рамках закону і своїх повноважень.

Нагадаємо: саме СБУ з травня 2021 здійснює досудове розслідування кримінального провадження за фактами викрадення екссудді Чауса і незаконного переправлення його через державний кордон.

– Слідчі СБУ отримали від Миколи Чауса дані, що свідчать про його викрадення, позбавлення волі і застосування до нього інших протизаконних дій.

СБУ вживає необхідних заходів для встановлення всіх обставин викрадення Чауса і встановлення осіб, які це вчинили, – йдеться в заяві.

Загалом, віддавати Чауса НАБУ не хочуть.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *