7 хвилин тому! Вторгнення з Білорусі? У ЗСУ розповіли страшну правду: Лукашенко почав мобілізацію!

У Білорусі збираються проводити мобілізацію в окремих регіонах: перевіряють приписний склад

Про це повідомили у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

Загроза нападу з боку Білорусі залишається високою. Посіпаки окупантів запланували чергові військові навчання.

При цьому Лукашенко розуміє, що у разі переходу українського кордону його армію буде розбито першого тижня, після чого загони білоруських добровольців з України перейдуть кордон і почнуть визвольну війну. Після цього у містах підніме голови опозиція. Звичайно, лідером не має бути Тихановська, адже вона безхребетна чушка. Але опозицію Білорусі буде кому підтримати в Україні та Польщі.

Однак Путін все більше прикладає сил для того, щоб Лукашенко вступив у війну проти України. Можливі на даний момент навіть провокації. Про це повідомляє розвідка.

Росіяни дуже сподіваються на напад білорусів на Україну. Вони хочуть розширити та створити ЗСУ проблеми із перегрупуванням сил.

Територія Білорусі стала плацдармом російських окупантів для нападу на Україну. Втім, для росіян такої лояльності мало: вони вимагають від білорусів активної участі у бойових діях.

Росія хоче будь-що втягнути Білорусь у війну

Як повідомив представник ГУР МОУ Вадим Скібіцький, російські окупанти не полишають спроб втягнути Білорусь у війну з Україною. Про це він заявив в ефірі національного телемарафону, передає 24 канал.

За його словами, українські розвідники повідомляють про те, що у білорусів залишається все менше простору для маневрів та пошуку відмовок через небажання воювати проти України.

На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну білоруси надавали російським окупантам аеродроми, інфраструктуру та території. Тепер Білоруси віддають окупантам свої боєприпаси та зброю, які будуть використовуватися проти ЗСУ та мирних українців.

І останнє – це використання території Білорусі для авіаційних обстрілів України. Раніше вони били по Україні “Іскандерами” та оперативно-тактичною авіацією, а зараз використовують усю лінійку зброї. Таким чином Росія крок за кроком втягує Білорусь у війну,– сказав Скібіцький.

Також він додав, що розвідники не виключають проведення диверсій для залучення Білорусі у війну. Ворог вже має досвід подібних операцій та може атакувати білорусів, звинувативши у нападі ЗСУ.

Зараз ситуація на кордоні контрольована нашими захисниками.

Білорусь за крок від того, щоб трансформуватися із агресора, яким вже є в російсько-українській війні, безпосередньо на сторону збройного конфлікту, кажуть правники. Українські політики та політологи наголошують, що Кремль не припиняє спроб втягнути режим Олександра Лукашенка та Білорусь в цілому в прямі військові дії проти України, Литви або Польщі.

Зі свого боку військові аналітики та розвідка оцінюють ризики з огляду на події останніх діб. Зокрема, це масований ракетно-бомбовий удар 25 червня. Тієї ночі російські дальні бомбардувальники використали білоруський повітряний простір для запуску ракет по містах України.

Попередження Генерального штабу ЗСУ про загрозу подальших ракетних та авіаційних ударів з території країни-сусідки залишається актуальним.

Військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив-Південь» Олександр Коваленко звертає увагу на те, що в останні три доби саме із повітряного простору Білорусі було завдано найбільше ракетних ударів по Україні, причому – ракетами Х-22, Х-59 радянського зразка.

«Туди російська авіація в складі Ту-22М3, Су-34 и Су-35 заходила із повітряного простору РФ», – прокоментував він.

Останніми днями російська авіація вилітала з російських аеродромів. Повітряний простір Білорусі вони використовували як безпечний для підльоту до території України. Окупанти запускали звідти ракети й поверталася назад в повітряний простір РФ.

«В лютому-березні тактика була інакшою. Російські окупанти активно користувалися аеродромами Білорусі для ударів по Україні. Цього разу Мінськ відмовив? РФ нині не бачить доцільності в такому? Чи побоюється ударів ЗСУ у відповідь? Питання актуальне й відкрите», – розповів військово-політичний оглядач.

Окрема тема – тип ракет. Під час масованого удару 25 червня здебільшого застосовувалися радянські ракети Х-22. Вони мають не просто низьку, а катастрофічно низьку точність.

«Максимальне відхилення від цілі, зафіксоване за час війни, складає 3 кілометри. В попередні місяці їх використовували по Одеській області та Одесі безпосередньо, на Миколаївщині, в Донецькій та Харківській областях тощо. За період травень-червень понад 10 ракет не влучили в ціль, ще дві російсько-радянські Х-22 через відмову паливної системи впали в море неподалік Одеси», – додав Олександр коваленко

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *