20 хвилин тому! Конча – Заспу трясе – Богатирьова в істериці. Зеленський влетів – забрали все. Почалось

У селах Конча-Заспа та Пуща-Водиця найбільшою проблемою є використання об’єктів держвласності незрозумілими особами з незрозумілих підстав.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

– На минулому засіданні РНБО я доручив провести аудит всіх державних земель та будинків, а також встановити повний перелік їхніх мешканців, – сказав глава держави.

За його словами, сьогодні стало відомо про перші результати.

Відтак найближчим часом перші 20 осіб, серед яких екс-міністри, генпрокурори та інші високопосадовці, будуть вислані з держбудинків.

– Хочу підкреслити: ці 20 осіб на вихід є першими і далеко не останніми, – наголосив Зеленський.

В свою чергу, секретар РНБО Данілов перерахував тих, хто вже збирає речі на виїзд.

Зокрема, це Олена Панасюк, Людмила Зубко, Віктор Івченко, Ольга Матвієнко, Святослав Піскун, Сергій Юрчик і член його сім’ї Лідія Гаврилюк, Іван Васюник, Олександр Лавринович, Валерій Череп, Юрій Гайсинський, Дмитро Табачник, Микола Петренко, Давид і Борис Макар’ян , Ілля Папіж, Олександр Ільїн, Раїса Богатирьова, Володимир Семиноженко та Віктор Тополов.

“Сталося так, що, орендуючи об’єкти у держпідприємства, на сьогоднішній день держпідприємство ще й винне цим людям, які орендуютьі. Наприклад, одній пані повинні 11 млн 841 тисячу 2 грн 40 копійок. По одному пану залишок коштів складає 2 млн 912 тисяч 622 грн 70 копійок. Ще у нас є люди, яким це підприємство заборгувало 3 млн 261 тисячу 64 грн “, – заявив секретар РНБО.

А от блогер Сергій Іванов – це так прокоментував:

Перших 20 діячів, яких рішенням РНБО «попросили» з державних дач у Кончі-Заспі та Пущі-Водиці, залишають свої помешкання. Серед інших – Богатирьова, Семиноженко, Лавринович, Гайсинський, Піскун та інші.

Це, безумовно, добре.

Тішить, що держава нарешті пресанула цей брахманський конгломерат.

Але знаєте, що мене вразило найбільше?

Всі, кого виселяють – не просто багаті, а ДУЖЕ багаті люди. Майже кожен з них – доларовий мільйонер. Вони могли б побудувати собі палаци де завгодно, проте до останнього чіплялися за державне майно.

Як на мене, ця жлобська дріб‘язковість максимально проявляє сутність тих людей, які кількадесят років вважалися тут «елітою», зазначив він.

Нагадаємо, що 14 травня РНБО вирішила провести аудит держземеіл і будівель в зазначених місцевостях і підстав, на яких там проживають в об’єктах держвласності колишні чиновники і інші різні діячі.

Президент Володимир Зеленський заявив тоді, що в кінці 2014 року, вже на час президентства Петра Порошенка, постановою Кабінету міністрів було скасовано перелік категорій осіб, які мають право на пільгове проживання там. За словами глави держави, це дозволило легалізувати перебування на цих землях і в цих резиденціях за дуже символічну плату “ряду незрозумілих осіб”. В цілому мова йде про 400 га заповідної землі і більше 100 державних будівель і дач.

Підкреслимо, президент Володимир Зеленський також прокоментував останні рішення РНБО.

Теперішні рішення РНБО націлені на зміцнення безпеки в країні.

За його словами, сьогодні вже виконується рішення РНБО про боротьбу зі злодіями у законі.

“За три тижні шістьом злодіям у законі оголошено підозру. Дванадцятьох видворено за межі України. Інші перебувають під вартою та ізольовані від зовнішнього світу. Тобто вдалося досягти фактично нульового впливу злодіїв у законі на криміногенну ситуацію в Україні”, – сказав він.

За його словами, після санкцій РНБО, припинили злочинний вплив 111 етнічних кримінальних авторитетів. Третина – видворена з України. Інші чекають завершення процедури видворення або перебувають під слідством. У решти – скасовані документи на проживання в Україні.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *