“135 мільярдів доларів! Я не знаю причини такої “щедрості” з боку української влади. Україна відмовилась від компенсацій з рф за незаконну анексію Криму – Зеркаль ВІДЕО

Пів року тому чинна влада відмовилася від стягнення майнових претензій з рф за незаконну анексію Криму у Європейському суді з прав людини, повідомила радниця міністра енергетики України Олена Зеркаль.

Коментуючи перспективи стягнення компенсацій з рф на користь України через завдану матеріальну шкоду через повномасштабне російське вторгнення, Зеркаль зазначила, що Україна раніше вже відмовилася від стягнення майнових компенсацій з росії за анексований Крим.

“На жаль, міжнародне право не настільки розвинене, як інші галузі права. Ми знаємо це, оскільки проходили всі позови, які були проти рф в рамках Європейського суду з прав людини, де ми також розраховували колись отримати великі компенсації за втрати, котрих зазнали у Криму і на Донбасі.

Водночас, наскільки я знаю, зараз ми взагалі відмовились від майнових претензій, і наразі йдеться просто про порушення прав в Європейському суді з прав людини”, – сказала Зеркаль.

Вона додала, що не знає причини такої “щедрості” з боку української влади. “Мені це не відомо. Я дізналася про те, що ми відмовилися від майнових претензій десь пів року тому, коли ми розглядали питання щодо так званих “трьох мільярдів Януковича”, за якими ще триває судовий розгляд і не прийнято ще остаточне рішення Високим судом Лондона”, – сказала дипломатка.

Раніше повідомлялося, що за підрахунками аналітиків Центру економічної стратегії, Україна втратила через окупацію АРК 135 мільярдів доларів.

Про це йдеться у дослідженні Центру.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *