10 хвилин тому! Знuщено російський безпілотник – ЗСУ постарались! Великі втратu ворога!

4 червня воїни повітряного командування “Південь” збили ворожий розвідувально-ударний безпілотник “Форпост”.

Про це повідомила  Одеська міськрада з посиланням на ОК “Південь”

БПЛА розвідував чорноморське узбережжя.

Після збиття він опинився у Чорному морі.

“Форпост” є чи не найдорожчим безпілотним летальним апаратом, що перебуває на озброєнні РФ. Його вартість оцінюється в $7 млн.

Нагадаємо, що у травні українські захисники теж збили дороговартісний російський розвідувально-ударний БПЛА “Форпост”.

Про це повідомляв  пресцентр повітряного командування “Південь”

“Зранку 7 травня при спробі розвідати розташування об’єктів цивільної та військової інфраструктури півдня країни, підрозділами повітряного командування “Південь” був виявлений та знищений черговий розвідувально-ударний БПЛА “Форпост”, –  йшлося у повідомленні.

За даними повітряників, безпілотник такого типу є дороговартісним апаратом, який оцінюють у понад 7 мільйонів доларів. Він може нести озброєння – контейнер з ракетою ПТРК.

В росії було створено модифікацію «Форпост-Р» з можливістю нанесення ударів малокаліберними боєприпасами

Перша модель апарату «Searcher» була представлена публіці на виставці Asian Aerospace в 1990 році. Прийнято на озброєння Армією оборони Ізраїлю в 1992 році, всього було закуплено близько 200 апаратів. Експортувався в ряд країн.

«Searcher Mk II» був вперше представлений публіці на виставці Singapore Air Show в лютому 1998 року і прийнятий на озброєння в Ізраїлі в червні 1998 року.

Пізніше був розроблений «Searcher Mk III»

Безпілотники сімейства Searcher, як ізраїльського, так і російського виробництва, були використані російськими силами у війні на сході України та під час російського вторгнення в Україну. Такі безпілотники базувалися у військовому аеропорту в м. Таганрозі Відомо про щонайменше 5 збитих безпілотників Searcher і «Форпост» під час бойових дій в Україні до лютого 2022 року.

Джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *