10 хвилин тому! Зеленський поговорив із Байденом: США допоможуть. Посилять санкції – Путін програє!

Український президент Володимир Зеленський поспілкувався телефоном із очільником Сполучених Штатів Америки Джо Байденом про поточну ситуацію в Україні, де з 24-го лютого Російська Федераціє веде повномасштабну війну.

Як повідомляється на офіційному Twitter Володимира Зеленського, розмова лідерів двох країн – України та Сполучених Штатів, тривала годину. За цей час президенти обговорили низку наразі актуальних питань.

«Поділився оцінкою ситуації на полі бою та за столом переговорів. Говорили про конкретну оборонну підтримку, новий пакет посилених санкцій, макрофінансову та гуманітарну допомогу», – написав Володимир Зеленський.

Водночас у пресслужбі Білого дому зазначили, що в ході розмови президенти обговорили цілодобову роботу США над виконанням основних запитів України щодо надання безпекової допомоги, вплив цієї зброї на ситуацію.

Також під час розмови йшлося про постійні зусилля США із союзниками щодо виявлення додаткових можливостей для надання допомоги.

У Білому Домі ж заявили, що Джо Байден сказав Зеленському про плани Сполучених Штатів Америки передати Україні 500 мільйонів доларів допомоги.

Нагадаємо також, що 26 березня Джо Байден у Польщі зустрівся з офіційними представниками України на міжнародній арені – Дмитром Кулебою та Олексієм Резніковим.

Про це повідомляло видання CNN.

«Візит Байдена в Європу був повністю присвячений війні. Але переговори з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою і міністром оборони Олексієм Резніковим були першим випадком, коли Байден зміг зустрітися віч-на-віч з офіційними особами з України під час свого турне», – йдеться у повідомленні.

Водночас, журналіст CNN Кевін Ліптак поділився невеликим діалогом Байдена із Кулебою.

«Коли міністр закордонних справ України сказав Байдену, що він навчився спати де завгодно під час війни, у тому числі у поїзді, на якому він їхав до Варшави, щоб зустріти його, Байден сказав, що він також навчився спати на Amtrak, коли їздив на роботу», – написав журналіст.

Варто зазначити, що перед зустріччю з Байденом Кулеба та Резніков провели переговори з міністром оборони США Ллойдом Остіном та держсекретарем Ентоні Блінкеном.

При цьому, керівник МЗС Кулеба також розповів подробиці зустрічі з президентом США Джо Байденом у Варшаві. Згідно з його словами, американський лідер висловив захоплення українцями, які протистоять російській агресії.

«Байден сказав дві речі: те, що відбувається в Україні, змінить 21 століття. У нього є чітке розуміння цього – це не війна РФ проти України, це війна тиранії проти усього світу. Друге – слова про те, що США непохитно будуть з Україною абсолютно в усьому до нашої перемоги, ніщо не змусить Штати відвернутися від України та послабити підтримку, навпаки – буде тільки посилення», – розповів Кулеба.

джерело:korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *